AB6 en AB 8 : Coöperatieve Boerenleenbank Almelo 40er jaren?

 

 

 

E31: Eierverwerkingsbedrijf OPC Enschede
Een film, eind jaren dertig, rond de Enschedese vestiging van de Oostelijke Pluimvee Coöperatie (OPC), met beelden van de chef dhr. J.A. Wegdam en de administratieve werkzaamheden op het bijkantoor, de aankomst van een vrachtauto en het afladen van de eieren bij het centraal magazijn, het wegen, keuren, sorteren en stempelen van de aangevoerde eieren, het verpakken in exportkisten, het laden in wagons, en het laden van een vrachtauto met voor de binnenlandse handel bestemde eieren.

 

E 30: Export eieren naar Engeland, OPC. Enschede 30er jaren
Een film rondom de export van eieren naar Engeland door het eierverwerkingsbedri,jf OPC te Enschede, met beelden van het overladen van eierkisten van een goederenwagon op een heftruck door medewerkers van de firma Henk Hentzen in de haven van Amsterdam, een steekproef door de controleurs van de Nederlandse Eier Controle, de controle door douanebeambten, het overladen van de eierkisten op een vrachtschip, het vertrek uit de haven en de aankomst van het schip in Londen, het transport naar de afnemers en de verkoop van de eieren door de Londense winkeliers, en tot slot het verloop van de verkoop van eieren op de Enschedese markt en in een winkel, met een tevreden consument die geniet van een gebakken of gekookt eitje.

 

E 32: Bandenfabriek Vredestein-Enschede ,bouw/opening 1947

Bouw van de Vredestein fabriek te Enschede op 10 juni 1947:
- tekenen van het contract;
- gedenksteen, eerste steenlegging door dhr. Emile Louis Constant Schiff;
- bouw van de fabriek.

 

H 58: De 1200 is er uit -1951/Heemaf/Hengelo

Een film, in 2 delen, van de Heemaf, over een elektrische locomotief uit de 1200-serie, met in het eerste deel een technische beschrijving van de 1201 loc en een proefrit op het spoor, en in het tweede deel de overdracht aan de Nederlandse Spoorwegen, met een rede van Heemaf directeur H.J. Keus en van NS president-directeur F.Q. den Hollander.

 

NH 74: Feest Hellendoorn 1951

Een film rondom een feest in Hellendoorn.
Optocht met versierde wagens en loopgroepen door de straten van Hellendoorn.
Beelden van het feestterrein met activiteiten, zoals kermis, zaklopen voor de kinderen, stoelendans en wasgoed ophangen.

 

 

H 61: Machinefabriek Dikkers,Hengelo,30er jaren

 

R 87 en R88: Rijssen 1956

Eerste deel van een reportage over de intocht van het bruidspaar Auke en Gerda ter Horst in Rijssen. Diestbodes en knechten versieren het huis. Een optocht met een muziekkorps, gidsen en voetballers gaat op weg om het paar op te wachten, dat aan komt rijden in een auto.

Tweede deel van een reportage over de intocht van het bruidspaar Auke en Gerda ter Horst in Rijssen. Kinderen verkleed als cowboys en indianen staan te wachten bij het huis; aankomst van de optocht bij het huis; boerendansers dansen om het bruidspaar heen; receptie in het huis.

 

W90: Wierden ,1947-1950, Trouwpartij

Een familiefilm rond de familie Baan, met beelden van een trouwpartij, de kleine Dineke in bad, tante Mien met kind in het park en een herfstwandeling. 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.