diversen

I.v.m. het laden van de beelden even geduld s.v.p.

 
Hima rondrit 1917 is een registratie van de toertocht die M.A. (Puck) Adler, fabrikant van het Hima-rijwiel, in 1917 organiseerde om zijn rijwielen te promoten. In acht dagen reden wielrenners twaalfhonderd kilometer door Nederland: van Sittard via Ommen en Enschede naar het noorden om uiteindelijk in Amsterdam te eindigen. Tijdens hun tocht werden de renners begeleid door een ware karavaan van volgauto's, volgestouwd met bagage en begeleiders.
Onder de coureurs bevonden zich bekende namen als Klaas van Nek (meervoudig Nederlands kampioen tijdrijden, sprint en op de weg, en winnaar van de Zesdaagse), Frits Wiersma (drievoudig kampioen op de weg), John Stol ('de menselijke trein') en Cor Bleekemolen. Laatstgenoemde had in 1915 in één etmaal vijfhonderd kilometer achter auto's en motoren gereden.

 

*Verslag van een defilé te Enschede t.g.v. het 60 jarig bestaan van de Katholieke Arbeiders Beweging. Na enkele opnames van het publiek, de RK kerk en de aanwezige kerkelijke en wereldlijke hoogwaardigheidsbekleders, trekt de stoet voorbij. Deze bestaat uit groepen mannen, vrouwen en kinderen met vaandels (o.m. St. Joseph en gidsen), verschillende muziekkorpsen en praalwagens.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb